Backstage - Profession Backstage Podcast

A munkaerőpiac
színfalai mögött

A Profession Backstage podcastjében
munkaerőpiaci szakértőkkel járjuk körbe a munka
világát érintő újdonságokat, híreket, változásokat.

A munkaerőpiac színfalai mögött

Hallgasd meg a legújabb epizódot!

A fejvadászat művészete

Frey Kristóf

A házigazda

Frey Kristóf

Online Projekt Manager
Profession

Epizódok

BelföldMunkaerőpiacToborzás

7. A fejvadászat művészete

A Profession Backstage hetedik adásában a recruitmentet és a fejvadász szolgáltatásokat helyeztük középpontba. Az...
A Profession Backstage hetedik adásában a recruitmentet és a fejvadász szolgáltatásokat helyeztük középpontba. Az adás első felében Szigeti Nikolettával, a Profession Services vezetőjével beszéltünk arról, milyen a jó recruiter, milyen szituációkban lehet hasznos a munkaadóknak egy fejvadász cég alkalmazása, illetve szót ejtettünk az általa vezetett üzletág múltjáról is. Ezt követően vendégeinket, Jócsák Évát, a GoTo magyarországi Talent Acquisition csapatának vezetőjét és Fülöp Zsuzsát, az OTP stratégiai vezető tanácsadóját kérdeztük a toborzási tapasztalataikról, valamint a Profession Services fejvadászaival közös munkájukról.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts
Mesterséges IntelligenciaMunkaerőpiac

6. Mit hozhat a mesterséges intelligencia a munkaerőpiacra?

Hogyan alakítja a munkaerőpiacot a digitalizáció és a mesterséges intelligencia világa? Milyen hatással van...
Hogyan alakítja a munkaerőpiacot a digitalizáció és a mesterséges intelligencia világa? Milyen hatással van a változás a fizikai és a szellemi dolgozók mindennapjaira? Hatodik adásunkban többek között ezekről kérdeztük vendégeinket. Pintér Róbert, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, szociológus és adatelemzési szakértő ezen kívül beszámolt a hazai KKV-k digitális átalakulásáról és fejlettségéről is, Horváth János, a Profession.hu mesterséges intelligencia szakértője pedig arról beszélt, hogyan tud együtt dolgozni robot és ember, és milyen előnyökkel járhat a közös munka.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts
BelföldWellbeing

5. Legyünk jól! – Wellbeing mental kiadás

Egy új álláslehetőség kapcsán manapság még mindig a fizetés kerül előtérbe, a munkavállalók átfogó...
Egy új álláslehetőség kapcsán manapság még mindig a fizetés kerül előtérbe, a munkavállalók átfogó jóllétéről, a munkahelyi wellbeingről továbbra is kevés szó esik szervezeten belül és kívül is. Legújabb adásunkban Kiss Orhidea Edith pszichológussal, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének egyetemi docensével és Tilesch Annával, az ingatlan.com Mood manager kollégájával azt jártuk körbe, mit is jelent a vállalati wellbeing, ezen belül milyen stratégiai elemek támogathatják a dolgozókat, milyen szerepet játszanak a vezetők a szervezeti értékrend kialakításában és fenntartásában, de arra is választ kaptunk, hogyan toborozhatunk manapság kifejezetten a munkavállalók jóllétére specializálódó szakembereket.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts
BelföldBérfejlesztésMunkaerőpiac

4. Mennyi legyen az annyi? – Bérfejlesztés piaci kihívások idején

Legfrissebb epizódunkban a bérfejlesztést és bérstratégiát befolyásoló tényezőket vizsgáltuk meg. Dencső Blanka, a Profession...
Legfrissebb epizódunkban a bérfejlesztést és bérstratégiát befolyásoló tényezőket vizsgáltuk meg. Dencső Blanka, a Profession piackutatási és üzletfejlesztési szakértője, és Simon-Göröcs Lili, a Profession HR igazgatója bemutatja a jelenlegi munkaerőpiaci trendeket, gyakorlatokat és a különböző megküzdési stratégiákat. Meghívott vendégeink, Szalai Enikő a Yetteltől, és Kalmár Ákos a Continentaltól, pedig arról mesélnek, hogyan fest a gyakorlatban egy vállalat bérstratégiájának irányítása.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts
BelföldBértranszparenciaMunkaerőpiac

3. Bértranszparencia Magyarországon – elképzelhetetlen vagy elkerülhetetlen?

A bértranszparencia megosztó téma, amiről általában mindenkinek határozott véleménye van. Ebben az epizódban Tüzes...
A bértranszparencia megosztó téma, amiről általában mindenkinek határozott véleménye van. Ebben az epizódban Tüzes Imrével, a Profession üzletfejlesztési és termékmenedzsment igazgatójával beszélgettünk a transzparens bérezés előnyeiről és hátrányairól, a nemzetközi és itthoni helyzetről és trendekről. Vendégünk volt, Mészáros-Cserniga Vivien a Morgan Advanced Materialstól, és Tóth Tamara a Danubius Hotelstől, akiktől megtudhattuk a munkáltatók számára milyen kihívásokkal jár a gyakorlatban a bértranszparencia.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts
Employer brandingMunkavállalókToborzás

2. Meglátni és megszerezni – mindent a toborzásról

Egy olyan furcsa munkaerőpiaci helyzetben élünk, ahol egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány. Megtalálni a...
Egy olyan furcsa munkaerőpiaci helyzetben élünk, ahol egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány. Megtalálni a legmegfelelőbb munkatársat a leghatékonyabb módszerekkel egy komplex feladat és nagy kihívás. Epizódunkban szakmai tippekkel, tanácsokkal és gyakorlati példákkal járulunk hozzá a sikeres toborzás kialakításához. A toborzás és munkakeresés kihívásait, Polyák Gabriellával, a Profession területi értékesítési vezetőjével jártuk körbe. Telefonon vendégünk volt Bogosi Edit a Cetelemtől és Fehér András a Hádától, akik gyakorlati példákat osztottak meg velünk.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts
BelföldGazdaságMunkaerőpiac

1. Mi jöhet még? Az infláció és annak hatásai a munkaerőpiacra

Új podcastünk első epizódjában körbejártuk, hogy mi okozza az inflációt, miért ugrott meg drasztikusan,...
Új podcastünk első epizódjában körbejártuk, hogy mi okozza az inflációt, miért ugrott meg drasztikusan, mik a kilátások, és hogy mindez milyen hatással van a munkaerőpiacra. Lehet-e az infláció okozta béremelésnek öngerjesztő hatása? Mikor volt a közelmúltban hasonlóan magas infláció? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ szakértő vendégeinkkel. Most első kézből értesülhetünk, hogy tapasztalt HR vezetők mit tesznek azért, hogy munkavállalóikkal pozitívan jöjjenek ki a kialakult helyzetből. Stúdióvendégünk volt Bod Péter Ákos közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, telefonon velünk volt Migléczi Krisztina a DunaHouse-tól, Menyhért Ildikó az ERSTE-től és Reszkető Péter a Cargo Partnertől.
Hallgasd meg itt: Apple PodcastsHallgasd meg itt: SpotifyHallgasd meg itt: Google Podcasts

Ne maradjon le a következő részről!

Értesüljön elsőkézből a legújabb HR-szakmai hírekről, trendekről, kutatásokról a Profession.hu-tól.

Iratkozzon fel a HR Feed szakmai hírlevelére!